Címlap Hírek Friss hírek Kihelyezett konzuli napok Floridában, Louisianában és Mississippiben
Kihelyezett konzuli napok Floridában, Louisianában és Mississippiben Nyomtatás

Kihelyezett konzuli napok Floridában, Louisianában és Mississippiben
Magyarország Washingtoni Nagykövetsége február hónapban kihelyezett konzuli napokat tart a Floridában, Louisianában és Mississippiben élő magyarság részére.

A kihelyezett konzuli napok helyszíne és időpontja:

2014. február 18-20 – Sarasota, Florida
Helyszín: Anthony Olson Ügyvédi Iroda
2020 Cattlemen Rd. Suite 200
Sarasota, FL 34232 – USA

2014. feburár 27-március 1 – New Orleans, Louisiana
Helyszín: Daniel H. Hughes tiszteletbeli konzul irodája
5801 Citrus Boulevard
Harahan, LA 70123 – USA

A térségben tartott kihelyezett konzuli fogadónapok legfrissebb időpontjáról és helyszínéről a http://washington.kormany.hu/allamok-states linken tájékozódhat.
Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az ügyfélfogadáshoz előzetes regisztráció szükséges, amelyet a Washingtoni Nagykövetség konzuli osztályán a 202 362 6730 telefonszámon lehet megtenni. A kihelyezett fogadónapok elsődleges célja az egyszerűsített honosítási eljárási kérelmek átvétele, illetőleg egyéb állampolgársággal kapcsolatos ügyek ügyintézése. Az egyszerűsített honosítási eljárás során történő állampolgárság-szerzéssel kapcsolatos előzetes tájékozódás érdekében javasoljuk a www.allampolgarsag.gov.hu honlap áttekintését.
A http://washington.kormany.hu/konzuli-informacio-magyarul-in-hungarian, valamint a http://konzuliszolgalat.kormany.hu/ugyintezes-konzulnal weboldalak részletes információt nyújtanak a konzuli szolgálat által, illetve közreműködésével intézhető egyéb ügytípusokról. Igény szerint ezen ügycsoportok esetében is lehetőség nyílik tanácsadásra, kérelmek átvételére. A konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon a "Nyomtatványok" címszó alatt az ügyintézéshez rendszeresített letölthető formanyomtatványok, igénylőlapok szintén elérhetőek.
Amennyiben a kihelyezett konzuli napokra jelentkezők létszáma indokolja, illetőleg amennyiben nem minden jelentkező tud a fent megjelölt alkalmakra időpontot kapni, a Nagykövetség tervezi további konzuli napok tartását a konzuli kerületében. Ezek lehetséges helyszíneire az érdeklődők előre látható létszámának megadásával várjuk a helyi magyarság részéről érkező javaslatokat is.