Címlap Hírek Friss hírek Kihelyezett konzuli nap Regensburgban
Kihelyezett konzuli nap Regensburgban Nyomtatás

Magyarország Müncheni Főkonzulátusa 2013. október 18-án (pénteken) kihelyezett konzuli napot tart Regensburgban.

Helyszín: Regensburg, Landshuter Str. 4, 1. emelet 122. terem (a Müncheni Magyar Intézet épületében)
Az ügyfélfogadás előzetes regisztrációhoz kötött, a Müncheni Főkonzulátus központi email címén ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) lehet bejelentkezni. (A személyes adatok megadásán túl kérjük a kívánt ügytípus megjelölését is.)
A kihelyezett fogadónap elsődleges célja az egyszerűsített honosítási eljárás keretein belüli állampolgársági kérelmek átvétele, valamint egyéb, állampolgársággal kapcsolatos ügyek intézése.
Az egyszerűsített honosítási eljárással kapcsolatos előzetes tájékozódás érdekében javasoljuk a http://allampolgarsag.gov.hu honlap áttekintését.
Kérjük továbbá, hogy a honosítási eljáráshoz kapcsolódó nyomtatványokat (kérelem, névmódosítási kérelem, hazai anyakönyvezési kérelem) szíveskedjenek előre kitölteni (letölthető formában megtalálhatóak a http://www.allampolgarsag.gov.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=133&Itemid=71 linken).
A http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/Munchen/hu/hu_Konzuliinfo/konzuli_info.htm, valamint a http://konzuliszolgalat.kormany.hu/ugyintezes-konzulnal weboldalak részletes információt nyújtanak a konzuli szolgálat által, illetve közreműködésével intézhető egyéb ügytípusokról. Igény szerint ezen ügycsoportok esetében is lehetőség nyílik tanácsadásra, kérelmek átvételére. (A http://konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon a "Nyomtatványok" címszó alatt az ügyintézéshez rendszeresített letölthető formanyomtatványok, igénylőlapok szintén elérhetőek.)
Amennyiben a kihelyezett konzuli napokra jelentkezők létszáma indokolja, illetve amennyiben nem minden jelentkező tud a fent megjelölt időpontban megjelenni, a Főkonzulátus további konzuli napok tartását is tervezi a konzuli kerületében. Ezek lehetséges helyszíneire az érdeklődők előre látható létszámának megadásával várjuk a helyi magyarság részéről érkező javaslatokat is.