Címlap
Kihelyezett konzuli fogadónap Corkban Nyomtatás

Tájékoztatjuk kedves Ügyfeleinket, hogy a dublini magyar nagykövetség munkatársai 2015. május 15-én (péntek) 10:00 óra és 13:45 óra között kihelyezett konzuli fogadónapot tartanak Corkban. Az informatikai fejlesztéseknek köszönhetően a fogadónapon biometrikus adatokat (fénykép, aláírás és ujjlenyomat) is tartalmazó útlevélkérelmek rögzítésére is lehetőség lesz.

A kihelyezett konzuli iroda helyszíne: Mr. John X. Miller tiszteletbeli konzul irodája. Cím: Cork Vision Centre @ St. Peter's, North Main Street, Cork, Ireland. Weboldal: www.corkvisioncentre.com; https://www.facebook.com/pages/Cork-Vision-Centre/102709559784470

A konzuli fogadónap keretében előzetes regisztrációt követően a következő ügyek intézésére lesz lehetőség:

1. Biometrikus útlevélkérelem (12 éven felüliek részére)
2. Születés/halál/házasság/válás hazai anyakönyvezése
3. Apai elismerő nyilatkozat
4. Gyermekútlevél (útlevélkérelmet a dublini irodában tudjuk teljes körűen rögzíteni, így Corkban a kérelem átadására-átvételére lesz lehetőség)
5. Aláírás/fordítás/másolat hitelesítése (kizárólag az igények átvételére lesz lehetőségünk, az elkészült dokumentumokat postán fogjuk visszaküldeni az ügyfeleknek!)
6. Erkölcsi bizonyítvány beszerzése, családi állapot igazolás, okiratbeszerzés, lakcímváltozás bejelentésére irányuló kérelmek átvétele (kizárólag az igények átvételére lesz lehetőségünk, az elkészült dokumentumokat postán fogjuk visszaküldeni az ügyfeleknek!)
7. Egyszerűsített honosítási kérelmek bevétele;

Kérjük ügyfeleinket, annak érdekében, hogy minél több honfitársunk ügyintézésében segíteni tudjunk, szíveskedjenek felkészülten érkezni, és minden szükséges iratot hozzanak magukkal. Ehhez kérjük, hogy olvassák el a nagykövetség honlapján szereplő tájékoztatókat, és töltsék ki előre a honlapról kinyomtatható adatlapokat: http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/IE/hu/Konzuliinfo/hu_konzuli_ugyek.htm

Regisztrálni a nagykövetség Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címére küldött email útján lehet 2015. április 30-ig. Felhívjuk figyelmüket, hogy jelentkezést csak e-mailben fogadunk el, telefonon nem. Az e-mailben tárgyként kérjük tüntessék fel, hogy „Konzuli fogadónap Corkban”, az e-mailben pedig írják meg pontosan milyen ügyet szeretnének intézni és adjanak meg egy olyan telefonszámot, amelyen elérhetőek. Kérdés esetén kérjük, hogy hívják a nagykövetséget a lenti elérhetőségeken. A kihelyezett konzuli ügyfélfogadás során kizárólag készpénzes fizetésre lesz lehetőség, ezért kérjük, hogy a várható konzuli díj összegét a honlapon található díjtáblázat alapján előzetesen nézzék meg, és lehetőség szerint pontos összeggel érkezzenek az ügyfélfogadásra.

Minden kedves ügyfelünknek visszaigazoló üzenetben fogjuk megadni a pontos időpontot. Az időkorlátokra való tekintettel az időpontokat a jelentkezések sorrendjében fogjuk kiadni, figyelembe véve az ügyintézéshez szükséges időtartamot is. Amennyiben az időpontok már beteltek, erről szintén e-mail útján értesítjük az érdeklődőket.

Kérjük kedves ügyfeleinket, hogy az előzetesen egyeztetett időpontra pontosan, felkészülten érkezzenek, mert John Miller tiszteletbeli konzul által ideiglenesen rendelkezésünkre bocsátott irodát ügyfélfogadás után azonnal el kell hagynunk.

Együttműködésüket köszönjük!