Címlap
Kihelyezett konzuli napok – kedvezményes honosítás Németországban Nyomtatás

A kedvezményes honosítási eljárás, azaz a magyar állampolgárság kérelmezésének megkönnyítése érdekében Magyarország Müncheni Főkonzulátusa 2013 szeptemberétől kihelyezett konzuli fogadónapokat szervez konzuli kerületeinek (Bajorország [Bayern], Baden-Württemberg, Rajna-vidék-Pfalz [Rheinland-Pfalz], Saar-vidék [Saarland]), elsősorban a magyarok által nagyobb számban lakott városaiban.

Célunk, hogy minden érdeklődő számára elérhetővé váljon az egyszerűsített honosítási eljárás, valamint egyéb konzuli ügyekben is lehetőség nyíljon intézkedésre, tájékoztatásra.
Az egyszerűsített honosítással megbízott konzulunk a helyi egyesületek, magyar közösségek, vagy akár több magánszemély kérésére - előzetes elektronikus egyeztetést követően - utazik az adott településekre. Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a honosítási eljárás átlagos ügyintézési ideje 4-5 hónap.
A http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/Munchen/hu/hu_Konzuliinfo/konzuli_info.htm, valamint a http://konzuliszolgalat.kormany.hu/ugyintezes-konzulnal weboldalak részletes információt nyújtanak a konzuli szolgálat által, illetve közreműködésével intézhető egyéb ügytípusokról. Igény szerint ezen ügycsoportok esetében is lehetőség nyílik tanácsadásra, kérelmek átvételére. (A konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon a "Nyomtatványok" címszó alatt az ügyintézéshez rendszeresített letölthető formanyomtatványok, igénylőlapok szintén elérhetőek.) Az igényeket a következő e-mail címen jelezhetik: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.