Címlap
Oktatási-nevelési támogatásokat adtak át Szabadkán Nyomtatás

2011. szeptember 27. – kormany.hu

 

Elindult az oktatás-nevelési támogatások folyósítása a Vajdaságban, az első juttatásokat ünnepélyes keretek között adta át hétfőn Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai helyettes államtitkár Szabadkán.

Répás Zsuzsanna az ünnepség után az MTI-nek elmondta: az idei évtől újdonság, hogy a támogatást az óvodásokra is kiterjesztik, és megújították az utalás rendszerét is, a támogatásokat az OTP közreműködésével, banki utalással kapják meg az érintettek.

A helyettes államtitkár tájékoztatása szerint Vajdaságból 24 ezren igényelték az oktatás-nevelési támogatást, amelynek összege gyermekenként 20 ezer forint. Emellett tankönyv és taneszköz-támogatást is lehetett kérni, ennek összege 2400 forint. A juttatás normatív alapú, az igényelheti, aki magyar iskolába járatja gyermekét.

A helyettes államtitkár hozzátette: fontosnak tartja, hogy a vajdasági magyarok magyar nyelvű óvodába és iskolába adják gyermeküket, hiszen az anyanyelven lehet igazán eredményesen tanulni. Az iskolakezdés mindig gondot jelent, ezért bármilyen segítség jól jön a családoknak - jegyezte meg Répás Zsuzsanna.

Az államtitkárság tájékoztatása szerint szeptember utolsó hetében a vajdasági CMH-irodák (Concordia Minoritatis Hungaricae) megkezdik a 2010/2011-es iskolaévben jóváhagyott oktatási - nevelési, tankönyv- és taneszköz, valamint hallgatói támogatások folyósítását – kifizetését.