Címlap
Benyújtották a százezredik állampolgársági kérelmet Nyomtatás

2011. június 27. - kormany.hu

Az a méltó, ha a nemzettársunk, aki hamarosan polgártársunk is lesz, itt ünnepel velünk – köszöntötte Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes az egyszerűsített honosítási eljárás keretében százezredik magyar állampolgárságot igénylő Balog Virág Lászlót és családját hétfőn, a Parlament Kupolatermében tartott sajtótájékoztatóján.

 

Semjén Zsolt kiemelte: elértük a 100 ezredik állampolgársági kérelem beadását. Ennek a 65 százaléka már feldolgozásra került, beleértve nemcsak az államigazgatási, hanem a közbiztonsági és nemzetbiztonsági ellenőrzést is. Az állampolgársági eskütételek folyamatosak, az újabb fejlesztéseknek köszönhetően ez még inkább meg fog lódulni – fűzte hozzá a miniszterelnök-helyettes.

Az eredeti elképzelés szerint – folytatta Semjén Zsolt -, a két unoka is részt vett volna az ünneplésen, azonban Belgrádban nem sikerült elintézni a szerb útlevelet mára. "Ezért azzal vigasztaltam barátainkat, hogy az állampolgárság megszerzése után, hiszen a gyerekeknek és unokáknak is igényelték azt, már magyar útlevéllel, minden nehézség nélkül jöhetnek ide haza, Budapestre" - jelentette ki Semjén Zsolt.

Balog Virág László meghatottan mondott köszönetet: nagy hálával és köszönettel tartozom a magyar Kormánynak, aki lehetővé tette, hogy újra magyar állampolgárok lehessünk, hiszen én magyar állampolgárként születtem – emlékezett vissza Balog Virág László, a százezredik honosítási kérelem benyújtója.